dijous, 4 d’octubre del 2012

Dia Mundial de la Salut Mental 2012: “Depressió: un problema global” 6 d’octubre a Sabadell






El proper 6 d’octubre es celebra el Dia Mundial de la Salut Mental, un acte que pretén donar visibilitat a una problemàtica que enguany continua essent d’actualitat. Aquest any, la Federació Mundial per la Salut posa a sobre de la taula un lema que convida a la reflexió sobre la depressió i la seva magnitud: Depressió: un problema global.

Des de la  Comissió de Salut Mental i Discapacitats del Consell municipal de Sanitat i Salut Pública de Badia del Vallès es vol animar a la ciutadania a participar a la celebració  que tindrà lloc a Sabadell. La jornada pretén ser un espai de trobada, festiu i participatiu per tal de sensibilitzar a la societat i impulsar iniciatives que millorin la salut mental des de tots els àmbits. Hi haurà diverses activitats, com: activitats d’animació, la lectura del manifest, actuacions musicals, un dinar, entre 
d’altres.



Dia Mundial de la Salut Mental

Enmig d’una situació econòmica complexa que està envaint totes les parcel·les de la vida de la ciutadania, tornem a celebrar un cop més el Dia Mundial de la Salut Mental per tal de donar visibilitat a aquesta problemàtica que continua essent d’actualitat. Enguany, la Federació Mundial per la Salut Mental ens posa damunt la taula un lema que ens convida a reflexionar sobre la depressió i la seva magnitud: Depressió: un problema global.

En l’enquesta de salut de la Generalitat de Catalunya del 2010 destaquen la depressió i/o l’ansietat com un dels trastorns que han experimentat un creixement més important (un 30%de dones i un 14% d’homes declaren haver-lo patit de manera crònica). El Departament de Salut ha estimat el cost total de la depressió en més de 700 milions d’euros. Segons l'OMS (Organització Mundial de la Salut) la depressió constitueix la tercera causa de discapacitat al món i serà el principal factor de pèrdua de salut de la població l’any 2030.

Aquestes són xifres que només fan que evidenciar d’una manera quantitativa el que la gran majoria de la població percep d’una manera més qualitativa: la situació de fragilitat i vulnerabilitat de les persones afectades i l'impacte que té en el seu entorn més immediat.

L’atenció a la salut mental té encara avui moltes mancances i requereix d’una aposta clara i decidida que permeti avançar en millores significatives de prevenció, atenció i tractament. Cal, doncs, encarar el problema d’una manera directa i articular millor els recursos humans i econòmics per afrontar aquesta situació. La conjuntura econòmica no ens ajuda, però precisament per això, hem de treballar per un futur en el qual puguem gaudir d’una bona salut mental tots sense excepcions.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada