dijous, 18 d’octubre del 2012

Taller de Memòria


Visita al taller de memòria dins del marc de les Jornades associatives a Badia


Arribem al taller i ens dona la benvinguda Maria Jesús, la voluntària responsable dels tallers del dilluns. Ens trobem amb un bon nombre de persones, que entre somriures i complicitats entren a l'aula. Primer de tot fem les presentacions, hi han convidats i nouvinguts, de pas, repassem els noms dels companys/es i comentem els esdeveniments de la setmana.

Avui Maria Jesús ha preparat un exercici per treballar l'atenció i la concentració. I ens posem mans a l'obra. Després ens explica els deures d'aquesta setmana i finalment fem un joc en grup, per exercitar la memòria mentre juguem.

Al finalitzar el taller ens quedem parlant una miqueta, els participants em diuen que venen al taller fonamentalment perquè s'ho passen bé, perquè volen recuperar o mantenir funcions cognitives, com la memòria. Valoren molt positivament aquesta iniciativa i els hi sembla molt útil. Maria José també ens comenta que aquesta activitat es una bona excusa per sortir de casa, tenir una rutina, conèixer gent, comunicar-se, integrar-se en un grup i fer amics, amigues.

Els tallers de memòria es porten a terme al Centre Cívic de Badia, tres dies a la setmana: dilluns, dimarts i dijous, amb una participació total de 45 persones, 15 per grup Ara mateix no queden places, però els interessats es poden apuntar a una llista d'espera.

Des de el bloc agraïm a la Fundació Oreneta per fer possible aquesta iniciativa, a Maria Jesús per la seva disponibilitat i per la seva feina; i sobre tot a: José, les dos Isabel, Mari Carmen, Micaela, Francisco, Coral, Gregoria, Maria, Ana i Encarna, per les seves ganes de sentir-se millor, per la seva responsabilitat de tenir cura d'ells mateixos, i per fer-nos passar una estona molt agradable!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada