dilluns, 23 de setembre del 2013

DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL: 12 d'octubre de 2013 - Vilanova i la Geltrú

 
 El Dia Mundial de la Salut Mental a Catalunya del 2013 ja té data i lloc. El proper dissabte 12 d’octubre esteu tots i totes convocats a Vilanova i la Geltrú a la celebració, un dia de sensibilització i reivindicació, perquè la salut mental torni a ser la protagonista.

Dia Mundial de la Salut Mental
El prejudici social suposa un obstacle important per a la integració de les persones amb trastorn mental. El desconeixement i les imatges socials predominants d’aquests trastorns porten sovint a la comunitat al rebuig excloent de les persones que la pateixen. A poc a poc es va prenent consciència que aquest col·lectiu pot participar en la seva totalitat dels espais comunitaris habituals i es planteja la inclusió com a mecanisme d’integració i normalització.
La salut, i la salut mental en forma part inexcusablament, és un dret de totes les persones. El Dia Mundial de la Salut Mental, una iniciativa de la Federació Mundial per a la Salut Mental, emparada per l’Organització Mundial de la Salut, uneix els esforços per lluitar amb una finalitat comuna des de tot el món: la promoció de la salut mental entre la població amb activitats a més de 100 païssos del món.
Cada any es dóna a aquesta celebració un caire diferent, segons els objectius del moment, que poden ser més lúdics, que potenciïn l’intercanvi d’experiències o bé que facin èmfasi en la sensibilització social.


 Un acte obert i participatiu
La celebració està oberta a tota la societat, ja que un dels objectius és la normalització del col·lectiu de persones amb malaltia mental. Així i tot, es preveu que el públic més participatiu siguin els familiars i persones afectades, professionals de la salut mental, representants de l’administració pública responsables d’aquestes temàtiques i agents socials que treballen en salut mental i discapacitat.
Cada any es tria una ciutat catalana diferent per acollir la celebració amb l’objectiu d’implicar tot el moviment social a l’entorn de la salut mental de la comarca i tota la ciutadania.

Programa
Des de la Federació Salut Mental Catalunya i l’AFAMMG (Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf) ja estem treballant per la nova edició, que tindrà el lema ”Alternatives davant la crisi. El valor dels nostres drets”. Ara més que mai, treballem i celebrem-ho junts pels benestar de tots!
Programa:
  • 10.30-11.30 h. Arribada dels assistents en tren i autocar.
  • 11.00-12.00 h. Pujada voluntària al tren d’Afevi. Actuació dels Falcons de Vilanova, participació a l’activitat de les butxaques, i actuació de la batukada Taboo!
  • 12.10 h. Benvinguda a càrrec de l’actor Toni Albà. Lectura del manifest a càrrec de l’actor Sergi López.
  • 12.20 h. Acte institucional i parlaments. Està prevista l’assistència de l’alcaldessa de Vilanova i el president de la Generalitat, entre d’altres.
  • 13.00 h. Cançó SMC, interpretada en directe per l’actriu i cantant Àngels Gonyalons.
  • 13.10 h. Dinar al mateix parc (prèvia compra del tiquet). Menú: xató, truites, pa, mini coca de llardons, refresc.
  • 15.30 h. Actuació de la coral “Amb una sola veu”.
  • 16.00 h. Actuació de country amb les Cubelles LineDancers.
  • 16.30 h. Final festa 
Més informació aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada